Stillinger

 

Energima Gruppen står på trappene av en stor digitaliseringsprosess og satser stort på å endre næringsbygg- og samferdsels-bransjen gjennom en ny digital plattform for optimal drift- og komponentkontroll. Energima Gruppen har som mål gjennom prosjektet å endre, forenkle og effektivisere bransjen – samt sikre og nå våre egne vekstambisjoner. Den nyopprettede stillingen som løsningsarkitekt hos oss vil være et avgjørende ledd i denne prosessen. Vi ønsker å ha deg med på laget for å bygge og utvikle vår nye Energima Energy Cloud! Du vil sammen med vårt team bygge kompetanse innen autonom styring og kontroll, med mål om å være best i bransjen gjennom vår nye løsning!

I Energima er det en kultur som krever at ting blir gjort og at man tar ansvar for prosesser og mål. Som vår løsningsarkitekt må du kjenne deg igjen i å være en «do’er», med sterk vilje og store ambisjoner for å lykkes. Du trives med høyt tempo og å balansere rollen som løsningsarkitekt for systemet med både interne og eksterne kunder i fokus. Du har et høyt kunnskapsnivå og er opptatt av å holde deg oppdatert på fagfeltet. Du trives med å jobbe sammen med teamet for å finne de beste løsningene og å følge hver integrasjon helt frem til suksess, men er heller ikke redd for å takle utfordringer og oppgaver på egenhånd. Du er vant til å lede, samtidig som du trives i team og er selvstendig. Kjenner du deg igjen i denne beskrivelsen så er dette stillingen for deg.

Hos oss blir dette ditt ansvar:

Arbeidsoppgavene som løsningsarkitekt i Energima Gruppen vil være varierte. Du vil være sentral i å utvikle løsninger som henter data inn plattformen fra et mangfold av ulike systemer – samt kontinuerlig jobbe med forbedring og skalering. Du vil løse tekniske utfordringer daglig både internt og for våre kunder. Målet er å bli den foretrukne samarbeidspartner innen næringsbygg og samferdsel for våre partnere.

Du vil være vår nøkkelressurs innen datateknologi og å utvikle våre løsninger til det optimale. Du vil få ansvar for arkitekturen og å få integrasjonene til å kommunisere mellom kundenes systemer og vår plattform, men samarbeid med våre ingeniører for dataanalyse og visualisering vil også være viktig. Integrasjon av maskinlæring for å løse tekniske utfordringer vil bli din spennende hverdag, sammen med Energimas dyktige teknologer.

Som leder av teamet vil du videreutvikle dette og samtidig bygge opp et godt teknologisk miljø. Du vil være ansvarlig for å løse dag til dag utfordringer og integrasjoner, samtidig som du ser fremover og det store bildet for oss og våre samarbeidspartnere. Det vil være stor mulighet for å forme sin egen rolle i et åpent, kunnskapsrikt og uformelt arbeidsmiljø. Ditt bidrag vil få stor betydning for Energima Gruppens nye prosjekter og framtid.

Kvalifikasjoner:

 • Bachelor eller Master grad innen IT/fysikk
 • Minimum 5 års relevant arbeidserfaring
 • God kunnskap om programmering i Python og fra bruk av GitHub og Linux server
 • Betydelig erfaring fra datainnhenting fra ulike systemer gjennom API-er (REST, SOAP, WebSocket etc.) og anvendelse av SDK, ETL, database-ekstraktorer, gjerne fra systemer fra industri eller automasjon (BACnet, OPC, Modbus, (no)SQL, Excel etc.)
 • Forståelse for anvendelsen av skalerbare nye teknologier som Google Cloud Platform (Kubernetes, VM, Docker Containers) eller tilsvarende Microsoft Azure eller Amazon Web Services.
 • Dataanalyse og IoT i et forretningsperspektiv
 • Gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner på norsk og engelsk

Egenskaper:

 • Teknisk nysgjerrig
 • Ønske å skape noe betydningsfullt
 • Ta eierskap til arbeidet
 • Selvstendig, analytisk
 • Løsningsorientert, initiativrik og ha en brennende interesse for tekniske løsninger og ny teknologi
 • Evne til å samarbeide i team, samt motivere og inspirere andre
 • Sterk evne til å formidle komplekse budskap til ulike interessenter
 • Sosial med godt humør

Vi kan tilby:

 • Et tverrfaglig miljø og samarbeid med ressurspersoner i de øvrige Energima selskapene
 • Mulighet til å påvirke arbeidsmetoder og selskapets utvikling
 • God balanse mellom jobb og fritid
 • Mulighet til deleierskap
 • Konkurransedyktige betingelser
 • Deltagelse i en rekke sosiale aktiviteter og arrangementer i løpet av året

Kjenner du deg igjen i beskrivelsene – da vil vi høre fra deg! Søk ved å sende CV og søknadsbrev til [email protected] innen 22 mai.

Ved spørsmål om stillingen kan du kontakte: Senior rekrutterer Arve Nøstdahl på mobil 90171625 eller pr. epost [email protected]

Om Energima Gruppen

Energima Gruppen er en totalleverandør av tjenester innen VVS, som ventilasjon, kjøling og varmesentraler. I tillegg tilbys energiovervåkning, energirådgivning, tunnelventilasjon, solenergi, rør m.m. til næringsmarkedet. Med Energima Gruppen er deres bygg garantert et godt inneklima, god driftssikkerhet og effektiv energibruk. Vår omfattende kompetanse, unike tilpasningsdyktighet, fokus på kvalitet og god kundebehandling – gjør oss til den ideelle leverandør innen både nyinstallasjon, rehabilitering og service på luftbehandlingsanlegg.

Energima Gruppen satser nå stort på løsninger som vi håper skal være med på å endre bransjen. Vi har siden vår oppstart i 2003 hatt en stabil og god vekst, med en omsetnings som i 2018 endte på godt over MNOK 1.000. Vi mener at vår nye satsning på en digital plattform, Energima Energy Cloud, vil hjelps oss å nå vårt mål som er å bli den foretrukne samarbeidspartner for våre kunder og å doble omsetningen vår innen 2023.